Leefstijl impuls

 

 

 

 

 

Gemeente Veere biedt, samen met Fitness de Driehoek, haar inwoners van 27 maart tot en met 20 april 2023 gratis een intake, inspanningstest en voedingsadvies aan. Dit doen wij om een impuls te geven aan de gezonde leefstijl en hulp te bieden om gezonder te leven. Ook bewustwording van een gezonde leefstijl staat centraal.

In de kernen Grijpskerke (27 maart), Oostkapelle (03 april), Domburg (06 april) en Serooskerke (20 april) wordt de leefstijl impuls afgenomen.

Dit is de eerste ronde die gepland staat.

De kernen Westkapelle, Meliskerke, Koudekerke en Zoutelande komen in de tweede ronde aan de beurt. Staat uw kern er niet bij dan kunt u deelnemen in één van de andere kernen die hierboven zijn aangegeven. De tweede ronde zal in het najaar plaatsvinden.

Deelname is GRATIS. Het is voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Wat houdt de leefstijl impuls precies in?

Er wordt een intake afgenomen.
De intake wordt deels van te voren ingevuld via een formulier wat wordt opgestuurd door Fitness De Driehoek.
In het formulier wordt persoonlijke informatie gevraagd die vertrouwelijk wordt behandeld.
Hierin worden vragen over de doelstelling, leefstijl, werk, activiteiten, voeding en komen nog andere onderwerpen aan bod.
Het vervolg van de intake vindt plaats op de door u afgesproken plek om de testen af te nemen.
Daar worden wat metingen verricht van de bloeddruk, saturatie, lengte en nog wat andere zaken.

Vervolgens wordt er een inspanningstest afgenomen.
Met deze inspanningstest wordt eenvoudig gemeten hoe belastbaar het lichaam is, rekening houdend met de individuele fysieke en mentale gesteldheid. Onder andere wordt de maximale zuurstofopname, de anaerobe trainingsdrempel (omslagpunt) en maximale belasting in kaart gebracht.

Tenslotte wordt er een voedingsadvies gegeven.
Op basis van afgenomen meetgegevens, de dagelijkse activiteiten en het voedingspatroon wordt er advies gegeven over wat juist wel te doen en wat juist niet te doen met betrekking tot het innemen van voeding.