Lactaat test

Train nog effectiever en doelgerichter door een bepaling van je hartslagzones en omslagpunt via een professionele inspanningstest. Tijdens de test zullen de specialisten van Fitness de Driehoek onder andere lactaat (verzuring) en hartslag meten. Op basis van deze gegevens zullen de trainingszones worden opgesteld, zodat je nog nauwkeuriger kunt trainen richting jouw persoonlijke doelen. Het is ook mogelijk om een trainingsschema van Fitness de Driehoek te volgen op basis van de inspanningstest.

Is een inspanningstest voor mij bedoelt?

Een inspanningstest is zowel geschikt voor een beginnende als een gevorderde loper. Voor mensen die naar een bepaald doel willen werken, zoals een 5 km, 10km of een marathon helpt de inspanningstest om op basis van je persoonlijke meetwaardes op een gezonde manier naar dit doel toe te werken. Ben je benieuwd of je huidige trainingen effectief zijn? Dan is dit ook de ideale test voor jou!

De inspanningstest is ook belangrijk voor de beginnende lopers, omdat er vaak te snel wordt opgebouwd met een blessure als gevolg. Door de inspanningstest af te nemen krijgen wij een beeld van het huidige niveau. Op basis hiervan kunnen we dan een trainingsschema opstellen zodat je op een gezonde en verantwoorde manier kan opbouwen naar jou doel, zoals 5 of 10 km hardlopen.

Waarom zou ik deze test doen?

  1. Een inspanningstest geeft een compleet beeld over de huidige conditie. Op basis hiervan kan je zeer gericht gaan trainen. Aan het einde van de test worden persoonlijke trainingszones opgesteld, zodat je individueel een betere atleet wordt. Daarbij worden er trainingstips gegeven naar aanleiding van je test en je eventuele doel.
  2. Wanneer je herhaaldelijk een inspanningstest laat doen, is het mogelijk de voortgang van de conditie in kaart te brengen. Zo kan je aan de start van een marathon voorbereiding een inspanningstest doen en nogmaals een test doen een aantal weken voor de marathon. In deze tweede test zal dan de geleverde trainingsarbeid terug te zien zijn.
  3. Een inspanningstest geeft een indicatie voor het tempo dat in wedstrijden aangehouden kan worden.
  4. Een inspanningstest geeft een beeld over het energieverbruik tijdens inspanning. Op basis hiervan kan ook een voedingsstrategie bepaald worden.

Hoe ziet de test eruit?

De test zal beginnen met een kort gesprek over wie je bent en wat je doelen zijn. Daarna zullen antropometrische gegevens bepaald worden (lengte, gewicht en vetpercentage). Wanneer dit gebeurt is kan de echte inspanningstest beginnen.

De test zal starten op een zeer lage snelheid. Deze snelheid zal gedurende 5 minuten worden aangehouden. Aan het einde van deze 5 minuten zullen de hartslag en de lactaatwaarde gemeten worden. Hierna zal er weer een blok van 5 minuten gelopen worden, maar nu een stukje sneller. Dit zal doorgaan tot jou maximale snelheid is bereikt. De test is dus voor iedereen haalbaar, omdat de startsnelheid en ververhoging in snelheid op het niveau van de atleet wordt aangepast.

Na afloop van de test is er de mogelijkheid een douche te nemen op locatie. De resultaten van de test zullen hierna worden besproken. Ook zal er uitleg gegeven worden over hoe je de gegevens uit de inspanningstest kunt gebruiken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een trainingsschema richting jouw doel aan te schaffen. Meer uitleg hierover vind je onderaan deze pagina.

Wat zijn de kosten voor de test?

De test kost €90,- euro. Hiervoor krijg je een inspanningstest met daarbij een uitgewerkte samenvatting van jouw conditie, omslagpunt en trainingszones.