Werkwijze

 

Kennismaking:

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek  is het de bedoeling dat wij elkaar beter leren kennen. Op deze manier krijgen wij meer inzicht in jouw hulpvraag en eventuele knelpunten. Als coaches vinden wij het belangrijk dat je een veilig en vertrouwd gevoel bij ons hebt. Heb je niet de mogelijkheid om face-to-face af te spreken dan kan dit gesprek uiteraard ook telefonisch of online worden gevoerd.

Intake gesprek:

Bij het intake gesprek bespreken we de reden waarom je naar ons toe bent gekomen en hoe we je daar mee kunnen helpen. Aan de hand van je doelstelling kijken we wat de mogelijkheden zijn. Verder word de vragenlijst die je online hebt ingevuld doorgenomen. Tijdens het intakegesprek zullen we je vragen om een voedingsdagboek bij te gaan houden.

Analyse:

Tijdens de analyse bekijken we aan de hand van de informatie van het intakegesprek en het ingevulde voedingsdagboek wat er goed gaat en wat er eventueel nog beter zou kunnen.

Advies:

Aan de hand van alle gegevens wordt er een passend advies gemaakt welke bij jou situatie past. Hierbij kan je denken aan; hoeveel calorieën mag ik eten? Welke verdeling van de macronutriënten past hierbij? Je krijgt van ons een voedingsschema op maat welke past bij jouw behoeftes/wensen. Samen maken we een plan van aanpak en bepalen we daarbij behorende doelstellingen.

Weegmoment:

Meten is weten! Om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie en lichaamssamenstelling is wegen een belangrijk onderdeel van het traject. Tijdens de weegmomenten kunnen we de progressie goed in kaart brengen en waar nodig bijsturen mocht dit nodig zijn.

Vitaliteitscheck (Ec test):

Tijdens de vitaliteitscheck kijken we naar hoe vitaal jouw lichaam is. We maken tijdens deze vitaliteitscheck gebruik van de EC test. Dit staat voor “Energy Control” en is een wetenschappelijk onderbouwde sportmedische inspanningstest.

We meten tijdens de check de: saturatie, bloeddruk, gewicht, vetpercentage, spiermassa en de Body Mass Index(BMI).

Na de metingen testen we op de fiets of hardloopband hoe belastbaar het lichaam is, rekening houdend met de individuele fysieke en mentale gesteldheid. Onder andere wordt de maximale zuurstofopname, de anaerobe trainingsdrempel (omslagpunt) en maximale belasting in kaart gebracht.

Los consult:

Heb je een specifieke hulpvraag of wil je een los (vervolg) consult, maar wil je niet vast zitten aan een pakket dan is er ook de mogelijkheid om een los consult af te nemen. Tijdens dit consult wordt er eenmalig gekeken naar jouw huidige situatie/voedingspatroon en krijg je hier eenmalig een passend advies op.